Geld verdienen met vastgoed

Vorig jaar was het wederom een recordjaar voor de Nederlandse vastgoedmarkt. Ondanks dat veel bronnen vermoedden dat in 2019 de groei zou stagneren, gebeurde dit niet en de gemiddelde groei was 7,5%. Ook in 2020 is het de verwachting dat er een positieve groei blijft. Ook u kunt hiervan mee profiteren. Iedereen kan er anno 2020 voor kiezen om (een deel van) zijn of haar vermogen te investeren in vastgoed.

De meest traditionele en bekendste vorm van vastgoed is het bezitten van een pand, deze vervolgens te verhuren en te profiteren van een eventuele waardestijging. Dit is natuurlijk een enorm goede belegging, u hoeft er alleen maar voor te zorgen dat pand in goede staat is en het verhuurd wordt. Maar dit is niet de enige mogelijkheid om te investeren in vastgoed, vastgoed is veel breder dan dat. U kunt bijvoorbeeld ook vastgoedobligaties kopen om uzelf zo een hoop werk te besparen. Daarnaast kan het beleggen in een project dat nog in ontwikkeling u ook een behoorlijk rendement opleveren.

Het rendement op vastgoed

Zoals al vermeld bestaat het rendement uit vastgoed doorgaans uit de huuropbrengsten en/of een waardestijging. Als u het pand dat u bezit kunt u ervoor kiezen om deze te verhuren, u ontvangt dan de huuropbrengsten. Wanneer u bijvoorbeeld een perceel of pand opkoopt op een goed moment en deze vervolgens om welke reden dan ook in waarde stijgt, is het verschil met de aankoopprijs voor u.

Op moment van spreken wordt er hard gewerkt door alle betrokken partijen om onderstaande projecten te realiseren. U kunt hierbij helpen en hier een mooi rendement behalen!

Woonwijk de Scheg, Amstelveen

Het gebied rondom Amstelveen staat bekend om de grote bedrijvigheid en een schaarste aan woningen. Op het moment is het in dit gebied overvol aan het worden. Op de laatste plek waar nog wel een complete nieuwe woonwijk gebouwd kan worden, wordt er op dit moment hard gewerkt aan de realisatie hiervan.

Deze strategisch gelegen wijk zal een voorbeeldproject moeten worden voor het duurzaam ontwikkelen van een wijk in de buurt van een luchthaven. De wijk genaamd de Scheg zal ruimte bieden voor 1000 woningen, waarvan ook een deel zelfbouwkavels. Vanuit het Rijk en de gemeente Amstelveen is het grote belang van de ontwikkeling van dit project uitgesproken en is aangegeven dat men wilt samen werken.

De Westelijke Kanaalzone, Terneuzen

Voor zeeschepen is er op dit moment maar eén mogelijkheid om bij de haven van Gent te komen en dat is via Terneuzen in Zeeland. Mede doordat de zeeschepen steeds groter worden is er besloten een nieuwe sluis te bouwen in Terneuzen die in 2022 in gebruik wordt genomen. De komst van deze nieuwe sluis biedt nieuwe kansen voor dit gebied. De financiering van Gent, Europa en Nederland laten het enorme belang zien van dit gebied.

Er wordt gekeken naar de ontwikkeling van een hoogwaardig bedrijventerrein omdat dit gebied enorm in de lift zit en noodzakelijk ontwikkeld moet worden. Er zijn al plannen voor de bouw van vele bedrijventerreinen, kantoren

Villapark Overgooi, Almere

In de uitgestrekte en bosrijke omgeving van Almere is men bezig met de ontwikkeling van villapark Overgooi. Dit exclusieve en unieke project bevindt zich in het topsegment van de woningmarkt. De ambitie is om een alternatief te bieden voor het zeer prijzige Gooi. De woningen worden zeer luxe maar een stuk betaalbaarder. In de Flevopolder zit men dicht bij water en bos.

Villapark Overgooi ligt erg strategisch. Rondom Amsterdam en Utrecht is de druk op de woningmarkt groot door de werkgelegenheid en vele voorzieningen. Tevens is er in dit gebied een grote behoefte aan luxe, betaalbare woningen. Omdat er in het Groene Hart niet gebouwd dient te worden biedt Flevoland de uitvalsbasis voor het geschikte alternatief. Door de overheid is er een verzoek gedaan aan Almere om 60.000 woningen te realiseren.

U kunt nu als particulier deel uit maken van het netwerk van investeerders en andere betrokken partijen om de ontwikkeling van de hierboven genoemde projecten te realiseren. Bij investering in deze projecten draagt u uw steentje bij aan de oplossing van de schaarste op de woningmarkt en bedrijventerreinen. Wilt u meer weten over hoe u mee kunt helpen aan het creëren van ruimte voor wonen en werken? Klik dan hier.