Dat het nu een goede tijd is om te beginnen met beleggen wist u misschien al. Er zijn zoveel manieren waar u vandaag de dag beter uw geld in kunt stoppen dan het op laten staan op een spaarrekening. Een van die manieren is het investeren in vastgoed in Leiden. Het investeren in vastgoed kan een relatief complexe maar winstgevende belegging zijn. We bespreken op deze pagina met u wat basis kennis en een aantal aandachtspunten voor vastgoed Leiden.

Waarom investeren in vastgoed in Leiden?

Op het moment heeft u waarschijnlijk uw spaargeld net als de meeste mensen op een spaarrekening staan. Het is u vast niet ontgaan dat de spaarrente momenteel zo goed als 0 is. Dit betekent dat uw geld met de dag minder waard wordt door de alsmaar stijgende inflatie. Om dit tegen te gaan kunt u ervoor kiezen om (een deel van) uw vermogen te gaan beleggen in iets dat meer waard wordt. Wanneer u ervoor kiest om uw geld te gaan beleggen in vastgoed in Leiden kan dit ervoor zorgen dat uw geld ervoor zorgt dat het meer wordt. U genereert op deze manier maandelijks passief inkomen als u het pand verhuurd en kan daarnaast ook nog eens van de waardestijging profiteren.

Nieuwbouwprojecten in Leiden

Op het moment zijn er veel vastgoedbeleggers die de overgang naar nieuwbouw aan het maken zijn. Dit was in het verleden niet altijd even populair. Sinds de vraag naar woningen en bedrijfsruimte enorm is toegenomen in Nederland en groter is dan het aanbod, moet men ook wel. Mede door het woning tekort dat er in Nederland heerst zijn er partijen die in dit gat springen en voor woningen zorgen. Zij zorgen ervoor dat er in feite nieuwe projecten worden gerealiseerd. U als particulier kan hieraan mee investeren en zo samen met alle betrokken partijen toewerken naar het gezamenlijke doel en dat is vastgoed realiseren. U kunt bijvoorbeeld de grond in Leiden die nodig is voor de realisatie opkopen. Vervolgens verkoopt u deze aan de ontwikkelaars vóór de start van de bouw, zo kunt u een aanzienlijk rendement uit halen deze manier van investeren in vastgoed.

Crisis op de vastgoedmarkt in Leiden?

Door de politieke en sociale onrust van dit moment krijgt de economie flinke klappen. De slechtste beursweek sinds 2008 en de huizen prijzen die beginnen te dalen. De gebeurtenissen brengen veel onrust en leed met zich mee, maar wat nou als u weet dat dit ook kansen met zich mee brengt. Niet alleen is het nu de beurs- en cryptokoersen zo laag staan een goed moment om deze in te kopen. Maar ook de prijzen van vastgoed zullen gaan dalen. U als beginnend belegger kan hiervan profiteren. Veel mensen zijn bang om te kopen als de prijzen laag zijn en het minder gaat met de economie. Maar als u tegen de stroom in durft te gaan kan dit een mooi rendement opleveren in de toekomst.

Het alternatief, vastgoedobligaties

Een alternatief voor het traditionele zelf beleggen in vastgoed is door middel van vastgoedobligaties. Er zijn tal van bedrijven die zich zelf bezig houden met het investeren in vastgoed. Wanneer zij extra kapitaal nodig hebben voor bijvoorbeeld een nieuw project kunnen zij ervoor kiezen om naar de bank te gaan voor een lening of zelf obligaties uit te geven. Wanneer u in de uitgevende organisatie gelooft kunt u ervoor kiezen om deze obligaties op te kopen en investeert u dus alsnog in vastgoed.

Een obligatie valt in de categorie ‘waardepapieren’ en is een verhandelbaar schuldbewijs. Een bewijs dat een organisatie dus geld heeft ‘geleend’ van u. Het rendement bij vastgoedobligaties heet de couponrente, dit bestaat uitde huuropbrengsten en verkoop van vastgoed. Aan het einde van de looptijd wordt u terugbetaald.

Wilt u meer weten over hoe ook u in vastgoed kunt investeren in Leiden? Laat dan vrijblijvend uw gegevens achter.